top of page

15 hasznos tipp az év végi időszakra és az új évre.

Frissítve: 2023. jan. 5.

Az év végi időszak sok ember számára stresszes, és könnyen előfordulhat, hogy az ünnepek közepette elfelejtjük, hogy mik azok a lényeges célok és teendők, amelyeket el szeretnénk érni.


Terv készítése és a hálózatépítés.

Fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy hol tartunk jelenleg, és hová szeretnénk eljutni. A üzleti terv készítése segíthet ebben, és lehetővé teszi, hogy megtervezzük, hogyan érhetjük el céljainkat. A hálózatépítés is fontos, mert így találhatunk olyan cégeket és személyeket, akikkel együttműködni szeretnénk, és akik segíthetnek abban, hogy elérjük a céljainkat.


SWOT felülvizsgálat elvégzése.

Az év végi áttekintés lehetővé teszi, hogy megállapítsuk, hol tartunk az év eleji stratégiai tervekhez képest, és hogy mely területeken szükséges változtatásokat eszközölni. Ez segíthet abban, hogy a jövő évre újra szabályozzuk a terveinket, és hogy a cégünk folyamatos növekedésnek és nyereségnek örvendhessen.


A siker magjainak elültetése a következő évre.

Az év végi HR-folyamatok lehetőséget adnak arra, hogy elismerjük a munkatársaink teljesítményét, és hogy elültessük a siker magjait a következő évre. A személyes levelek küldése, amelyekben megköszönjük a munkatársaink egyedi hozzájárulásait, és amelyben meghatározunk egy célt amelyre a következő évben összpontosítani kell, hogy növeljék teljesítményüket


Getting Stuff Done, azaz a dolgok elvégzése.

Az ünnepi időszak alatt sokan hajlamosak lelassulni és több időt szeretnének társaságban tölteni, de még mindig szükségünk van a munkára. Ahhoz, hogy elkerüljük a problémákat és biztosítsuk, hogy mindenki tudja, mit várnak el tőle, fontos, hogy határozott ütemterveket készítsünk. Így mindenki élvezheti az ünnepeket, és fenntarthatjuk az üzleti sikert.

Az ötödik ötlet a leltározás és az üzleti áttekintés elvégzése. Az év végén fontos, hogy áttekintsük az üzleti eredményeinket, és megvizsgáljuk, hogy hol tartunk a céljainkhoz képest. A leltározás segít abban, hogy megtudjuk, mik a legfontosabb dolgaink, és hogy mely területeken kell még fejlődnünk. A leltározás és az üzleti áttekintés segíthet abban, hogy célokat tűzzünk ki a jövő évre, és hogy a következő évben is sikeresek legyünk.


Stratégiai tervezés

A stratégiai tervezés nagyon fontos a vállalatok számára, hiszen ez segíthet abban, hogy meghatározzák, hogy merre szeretnének elindulni az új évben. A stratégiai tervek áttekintése és a jövőbe tekintés segíthet abban, hogy meghatározzák, melyek azok a kezdeményezések, amelyekre a következő évben fókuszálni szeretnének (például felvásárlások, termékbevezetések, növekedés). Emellett fontos, hogy megvizsgálják azokat a kulcsfontosságú inputokat, amelyekre szükség lesz a sikeres stratégiai tervezéshez (emberek, folyamatok, technológia).


Bevételek generálása.

Minden vállalkozás életében a bevételek a legfontosabbak, mert nélkülük nincs vállalkozásunk. Fontos, hogy folyamatosan foglalkozzunk az értékesítéssel, hogy biztosíthassuk a vállalkozás fenntarthatóságát és növekedését.


Hozzuk ki a legtöbbet a szezonból az értékesítés ösztönzésével.

Az évnek ez az időszaka ideális az értékesítés növelésére, ezért fontos, hogy kihasználjuk ezt a lehetőséget. Növeljük a reklámokat, és biztosítsunk ösztönzőket a vevők számára, hogy Önöket válasszanak. Ajánljunk ingyenes ajándékokat, és kínáljunk kuponokat a vásárlóknak. Biztosítsunk ingyenes ajándékcsomagolási lehetőségeket, és ne feledjük el, hogy az ünnepi e-ajándékkártyák vagy hagyományos ajándékkártyák is nagyszerű ötletek lehetnek.



Ünneplés.

Túl gyakran tűzzük ki a célokat, és túl sokat dolgozunk, hogy elérjük őket, de elfelejtjük, hogy az ünneplés is fontos része az életünknek. Az ünneplés segít abban, hogy újra fel tudjuk tölteni az akkumulátorainkat, és hogy élvezni tudjuk a jelen pillanatot. Fontos, hogy időt szakítsunk az ünneplésre, még az apró dolgokra is, és hogy megosszuk másokkal, amiért hálásak vagyunk.


A hála gyakorlása.

Az év vége ideális alkalom arra, hogy elgondolkodjunk azon, és megosszuk másokkal, amiért hálásak vagyunk személyesen és szakmailag. A hála kultúrája sok értékkel jár, többek között azzal, hogy valami nálunk értelmesebb dolog részének érezzük magunkat, erősítjük az erősségeinkhez és más emberekhez való kötődést, javítjuk a dolgozók elkötelezettségét, és az általános egészségünket. Ha az év többi részén a hálára összpontosítunk, a panaszkodás is háttérbe szorul.


A megbecsülés mutatása az alkalmazottak felé.

Az év vége ideális alkalom arra, hogy ki mutassuk a megbecsülésünket azoknak, akik támogatják a vállalkozásunkat. Az embereknek sok választási lehetőségük van, így fontos, hogy többet tegyünk a szokásos kártyánál. Ajándékozzunk valami olyat ügyfeleinknek és alkalmazottainknak, ami különlegesnek fogja őket érezni. Az alkalmazottak általában elkötelezettek és hűségesek, ezért tegyünk extra lépéseket, és biztosítsuk, hogy mindannyian tudják, hogy megbecsüljük őket.


Megismerni valakit, aki új a vállalatnál

Az új munkatársak bevezetése a vállalatba nagyon fontos feladat, hiszen az új munkatársaknak azt szeretnénk, hogy minél előbb beilleszkedjenek a csapatba és a vállalat kultúrájába. Éppen ezért érdemes időt szakítani az új munkatárs megismerésére, legyen az egy ebéd, egy kávézás, vagy akár csak egy rövid beszélgetés. Így nemcsak az új munkatársnak lesz lehetősége megismerni a többieket, de a csapat is megismerheti az új munkatársat.


Toborzás és tehetségszerzés

A toborzás és tehetségszerzés pedig különösen fontos, hiszen a vállalatok csak úgy tudnak növekedni és sikeresek lenni, ha olyan munkatársakat tudnak maguk mellé állítani, akik képesek hozzájárulni a vállalat sikeréhez. Éppen ezért a negyedik negyedév remek alkalom a legjobb tehetségek toborzására. A vállalatok versenyeznek egymással a legjobb tehetségekért, így ha valaki új munkatársat keres, akkor a negyedik negyedévben szélesebb választékban találhat jelölteket.


Vezetőképző tréningek

A vezetőképzés rendkívül fontos a sikeres vezetők kineveléséhez. Sokszor előfordul, hogy a vezetőknek hiányzik a megfelelő képzés, ami azt eredményezi, hogy nem tudják olyan hatékonyan irányítani a csapatukat, ahogy azt elvárnánk tőlük. A vezetőképző tréningek beiktatása a következő évre segíthet abban, hogy a jövőbeli vezetők megfelelően felkészüljenek a feladatra, és ezáltal növelje a munkatársak elkötelezettségét és megtartását.


Karrierportfóliójának frissítése

Ahogy az új év elején új álláskeresésbe kezdünk, fontos, hogy a karrierdokumentumainkat is frissítsük. A vállalatok új költségvetésekkel rendelkeznek az új évben, így ha új állásra pályázunk, fontos, hogy a karrierportfóliónk friss legyen. A régi információk felülvizsgálata és frissítése segíthet abban, hogy az új álláskeresési lehetőségekre felkészüljünk, és megragadjuk a következő izgalmas lehetőséget.


Releváns tartalom hozzáadása a webhelyéhez

A releváns tartalmak hozzáadása a webhelyünkre rendkívül fontos, hiszen ez segíthet abban, hogy a cégünk és a márkánk ismertebbek legyenek. A tartalom megszerzése és közvetítése a különböző médiumokon keresztül segíthet abban, hogy a célközönségünk figyelmét felhívjuk a cégünkre és a termékeinkre/szolgáltatásainkra. A tartalomra összpontosító új szokások kialakítása az új évben tehát kifejezetten jó ötlet lehet, hiszen ez segíthet abban, hogy a cégünk naprakész és releváns információkkal szolgáljon a célközönségének.

19 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page